GLOBOVCI-OŠ E.KUMIČIĆA, SLATINA

četvrtak, 18.03.2010.

SURADNJA S ...

18.03.2010.
SURADNJA S HRVATSKIM VODAMA

Svoj projekt "Putevima onečišćenja potoka Javorice" predstavili smo i lokalnoj zajednici koja je izuzetno zainteresirana za projekt.Tako se otvorila nova suradnja. Našu školu posjetio je gosp. Rončević iz gradske uprave i mi smo mu prezentirali naš rad. Budući da su zainteresirani za naša mjerenja akumulacijskog jezera Javorica poklonili smo im grafove sa središnjeg globe servera. Dogovorili smo i novi projekt kojim bi mi za njihove potrebe posebno mjerili pH vrijednosti i alkalitet kod vapnjenja jezera zbog stabilizacije mikroorganizama u vodi i poboljšanja kvalitete vode.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


17.03.2010.
SURADNJA OŠ EUGENA KUMIČIĆA SA UDRUGOM MLADIH KRIK SLATINA

Surađivali smo s Udrugom mladih Krik Slatina koja provodi projekt VOLONTIRAMO ZELENO kojim žele povećati svijest sugrađana o važnosti čistoće,očuvanja i urednosti našeg grada i okolice. Na određenim lokacijama (eko-otoci)u našem gradu su u suradnji s tvrtkom Komrad d.o.o. postavljeni kontejneri za razvrstavanje otpada: papir,staklo,metal i plastika.

Članovi Udruge Krik također žele istaknuti važnosti i mogućnosti recikliranja i prenamjene otpada na zanimljiv i kreativan način.Stoga su u našoj školi predstavnici Udruge Krik zajedno s učenicima izrađivali novčanike i torbe od otpadnog papira.Tako recikliranjem otpada osiguravamo očuvanje prirode i prirodnih sirovina, smanjujemo oničešćenje zraka, vode i tla, štedimo energiju te smanjujemo deponijski prostor.

Image and video hosting by TinyPic


15.03.2010.
SURADNJA S OSNOVNOM ŠKOLOM VOĆIN

Bili smo u posjeti globe školi u Voćinu. S globovcima smo razmijenili iskustva i podatke.Obišli smo njihovo hidrološko mjerno mjesto na rijeci Voćinki i obavili mjerenje.
Ovo su neke od fotografija..
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

14.12.2009.
SURADNJA S TVRTKOM "KOMRAD" d.o.o.

Posjetili smo tvrtku Komrad d.o.o. kako bi dobili podatke potrebne za naš projekt. Tvrtka se bavi između ostalog s opskrbom pitkom vodom, odvodnjom i pročišćavanjem otpadnih voda, odlaganjem i skupljanjem otpada. Nas je najviše zanimao sustav odvodnje otpadnih voda vezano za potok Javoricu na kojemu vršimo svoja hidrološka mjerenja. Saznali smo da se u potok Javoricu osim otpadnih voda iz kućanstva baca i ulje iz obližnjeg postrojenja mehanizacije.To objašnjava povremeno nisku količinu kisika kod naših mjerenja. Razveselio nas je podatak da je zakonodavac naložio hitno rješavanje tog problema.

Image and video hosting by TinyPic


OSTALE SURADNJE...
Surađujemo također s...
-radio postajom Slatina
-lokalnim tjednikom Slatinski petak
-turističkom zajednicom grada Slatine
-crvenim križem
-školskim listom
-ŠRU "KLEN" Slatina
-park prirode Papuk





- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31